Pratto
Popis
Vinařství Cà dei Frati je známo již od roku 1782. V roce 1939 Felice dal Cero, syn Domenico, vinař z Verony se přestěhoval do domu v Lugana di Sirmione, kde si uvědomil obrovský potenciál této vinařské oblasti. Po třiceti letech na vinicích se i jeho syn Pietropodílel na zrodu D.O.C. a vznikla první Lugana Casa dei Frati D.O.C., později známá jako Ca dei Frati D.O.C.
PRATTO – Víno Pratto bylo inspirováno touhou vytvořit nové víno, které zůstane věrné oblasti Lugana a bude jeho velkou část tvořit odrůda Turbiana. Víno vzniká kombinací Turbiany, Chardonnay a Souvignon Blanc, kdy je vinná réva sbírána až ke konci sezóny. Pratto je typické svojí ovocnou sladší chutí s minerálnímy tóny.
PRATTO
Odrůda: Turbiana, Chardonnay a SauvignonBlanc
Oblast produkce: I Frati, Sirmione, Ronchedone, Desenzano del Garda
Půda: Vápenato - jílovitá
Výnosnost: 8000 kg/ha
Malolaktická fermentace: Projde jí pouze Turbiana a Chardonnay.
Vinifikace: Turbiana a Chardonnay zrají 12 měsíců v barikových sudech, v nerezových tancích zraje Sauvignon Blanc. Po nalahvení dozrává víno 6 měsíců v láhvi.
Barva: Intenzivní slámově žlutá
Vůně: Tropické ovoce a minerály
Chuť: Výrazná s chutí tropického ovoce a příjemně minerální.
Obsah alkoholu: 13,5 %
Celková kyselost: 6,6 g/l
Suchý extrakt: 21,5 g/l
Gatronomie: Výrazné předkrmy např. foie gras, maso, ryby, vyzrálé sýry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.